ABC i ord og bilder - Q


Q - så lett som bare det! I alle fall for oss lappe- og quilteentusiaster. Q for Quilt - quilting. Å quilte vil si å vattere. En quilt er et teppe som består av minst tre lag - et forstykke eller en lappetopp, vatt og til slutt et bakstykke. Quiltingen har to misjoner; å sy lagene sammen og å være en del av dekoren på quilten. For min ege del, liker jeg best å quilte på maskin og da aller helst frihåndsquilting. Da kobler man ut trykkfoten på symaskinen og setter på en stoppefot/quiltefot og quilter i vei på frihånd. Jeg liker håndquilting også, det er jo koselig å ha et håndarbeid med seg i godstolen og samtidig kunne være sosial. Til håndquilting brukes spesielt korte nåler og en quilteramme er fint hjelpemiddel. Det er et vell av flott quiltetråd å velge mellom, silketråd og bomullstråd, multifarget og ensfarget. Her er noen eksempler på håndquilting og maskinquilting.









(Det røde teppet kan sees i sin helhet under etiketten Veggpryd, det nederste bildet er av en sekk som kan sees under etiketten vesker).
ABC i ord og bilder er en lek som Petunia startet på sin side. Bli med på leken da vel!

Kommentarer

Rimkogeren sa…
Qreativ løsning. Spændende former og fascinerende farver!
Anonym sa…
Som jeg har kommenteret hos en anden quilter, så er jeg fuld af beundring over Jeres tålmodighed, akkuratesse og farvesans. Tillykke med 1.prisen, flot arbejde ;-)

Du ønskes en dejlig weekend!
Evami sa…
Nydelige Quiltede arbeider:) FLott håndarbeide:)
Olga T sa…
Så vackert!! Sista där var lite annorlunda. Läckert!
Merete sa…
Quiltingen din er flott her:-)
Petunia sa…
Ja, du har nok gledet deg til denne bokstaven! Bortsett fra din hobby, så kan jeg nesten ikke komme på et annet ord.
Jeg er full av beundring for dere som driver med dette. For en tålmodighet dere må ha og så mye fint dere lager. Eldstemann fikk et quiltet teppe da han ble født i gave. Det er brukt til alle mann her og nå har hunden arvet det. Et utrolig slitesterkt teppe.
Jeg har ordnet linken din og fjernet den gamle. Så alt er i orden.
Har du tid bør du besøke min Q og være med på konkurransen der:)
TorAa sa…
Hurra, skikkelig flotte eksemplarer av dette håndtverk.

Og flotte bilder, som vanlig;-))
Unknown sa…
Så flotte quiltearbeid, herlege fargar og mønstre:0)
Flott quilting. Jeg har bilde av det samme, en gave fra mamman min som jeg er veldig glad i :)
Viola sa…
Det er veldig vakkert! Men jeg har aldri prøvet det ut, spørs om jeg er for rastløs til slikt. Men skulle ønske jeg kunne det, for det er veldig flott! Ha en god helg! :)
Ser vi har valgt samme ord denne uken:) Her var det mye fint å se på og skjønne sterke farger, det er så fint! Sølvtråden lappelag var et veldig passende navn i Kongsberg:) Min mor var en av dem som startet Lappeklubben bit for bit i Bodø.
Anonym sa…
Jeg er så imponert over dere som kan quilte! Har selv forsøkt flere ganger, men sluttproduktene blir ikke akkurat mye å skryte av. Flere av forsøkene har for resten gått rett i søpla lenge før de har blitt ferdige også. Får nok holde meg til enklere håndarbeider jeg. ;)
Anne sa…
Q var ikke vanskelig å skrive om / beskrive, ser jeg! Nydelig illustrert med vakker quilting og glødende farger...

Populære innlegg