fredag 28. august 2009

ABC i ord og bilder - Z

Ikke lett denne bokstaven heller. Jeg velger meg zucchini - en grønnsak. Zucchini er det samme som squash. Det er en mellomting av agurk og gresskar har jeg lest ett eller annet sted. Den inneholder 95% vann, bare 15 kalorier pr 100 g, jern og noe A-, B- og C-vitaminer. Jeg bruker en del squash, både i wok, gryter og ratatouille eller fylte squash. Prød denne retten da vel, enten du kaller grønnsaken zucchini eller squash:

2 squash, salt, pepper, 1 løk, smør, 2 flådde tomater, 200 g kokt skinke, 1 kopp løskokt ris, 1 liten boks tomatpuré, papirka, en kopp reven ost, 2 ss smeltet smør.

Vask squashen og del dem på langs og hul dem ut med en skje.

Brun løken i smør, tilsett oppskårede flådde tomater, kokt skinke i terninger, løskokt ris og det uthulte av squashen. Tilsett tomatpureen og smak til med salt, pepper og paprika. Bland det hele. Ha blandingen i de uthulte squashene. Settes tett sammen i et ildfast fat. Dryss reven ost på toppen og drypp smeltet smør over.

Sett fatet i ovnen på 250 grader og fratiner i ca 5 min. til retten er pen og gyllen. På frukt.no fant jeg en annen variant som jeg med hell har prøvd, så prøv den også.ABC i ord og bilder er en lek som Petunia startet på sin blogg. Flere Z-innlegg finner du her.

8 kommentarer:

mormonsen sa...

Flott og zunn løzning på vanzkelig bokstav. Og en lovende oppskrift på kjøpet.
:)

Madame sa...

Sikke en fin idé at vælge denne grøntsag - det er der vist ikke andre, der har gjort - og tak for en spændende opskrift!

Rimkogeren sa...

En herlig grønsag, god til mange ting, foruden at være en fin z-løsning....

Sommertid sa...

Trodde det ville ha vært flere som valgt den her Zuccini..men neida..bra at du valgt den da.
Jeg bruker Zuccini/squash til Ratatouille, smaker fortreffelig !

Petunia sa...

Dette er en grønnsak jeg ikke kjenner så godt. Men det er jo aldri for snet å prøve noe nytt. Skal se etter den neste gang jeg handler:)
TuZen takk!!!

Malys krok sa...

Jeg har aldri smakt denne grønnsaken, men ser iallefall at den gav deg et fint Z-innlegg. Takk for kommentaren hos meg. Hilsen Margit.

A material girl! sa...

Så utrolig lurt Z-innlegg!! Dette er jo en kjempegod grønnsak!!

God helg!

sologbolig sa...

Den oppgava må eg prøva, hørtes god ut. Fine z-løsning.