søndag 20. september 2009

Tur til Nice

En høsttur til Nice kan anbefales. Mye å se og oppleve. Vi reiste på tirsdag og kom hjem på lørdag, være var blandet med både regn og sol. Her fra Promenade des Anglais. En tur til Eze Village ble det også, da var været på topp med deilig solskinn og herlig temperatur. Oppe på en klippe ligger middelalderbyen Eze Village, her har man en fantastisk utsikt over Middelhavet og kysten. På toppen er den en borg og en botanisk have med eksotiske kaktusplanter. Innimellom var det små arts & craftsboder, små spisesteder og hotell. Må oppleves. Vi gikk ned en bratt sti til Eze Sur Mer. Det var krevende og slitsomt, brukte ca 1 time.


Et kokkekurs i St Paul De Vence var et høydare. Landsbyen ligger idyllisk til, men dessverre regnet det fryktelig når vi var der, så vi fikk ikke beundret denne vakre landsbyen. Det får bli neste gang. Et deilig måltid ble det - til og med selvlaget.

3 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Hørtes flott ut! :-) Jeg tror jeg må bruke deg som reiseplanlegger for min neste ferie... ;-)

HildeS sa...

Herlig! Jeg var i Nice 14-21 september i fjor, og vi hadde et par små regnskurer på hele uka, ellers knallvær. Det var bare fantastisk flott der, og jeg skal helt sikkert tilbake.

TorAa sa...

Glemmer aldri vårt første besøk til Eze Village. Det var helt tilbake i 1969.
Heldigvis har de klart å holde den vidunderlig vakre landsby inntakt.
Men du verden, så bratt det er ned mot Middelhavet. Jeg ble ganske så svimmel ute i kaktushagen.

Og Nice og områdene rundt er bare herlig. Her er storby, kultur, historie, palmesus, strender, og kort vei til fjell og dramatisk, fascinerende natur.
Anbefaler togturen fra Nice via Monaco til Menton. Sitt i anden etasje.
Her litt fra en tur i mars 2007:
http://toraa.blogspot.com/2007/04/ball-on-rocks.html