mandag 6. desember 2010

Adventsgave 6 og ordlek; Besøk

Spenningen var stor i dag morges, hva kunne den lille pakken inneholde? Den var både hard og myk (mamma hadde selvfølgelig pakket den inn i bobleplast så DD ikke skulle gjette innholdet). Vet ikke helt om den falt i smak, men pakken inneholdt en 20 krone. Kanskje ikke så mye å få for det, men den kan komme godt med i disse kjøpetider. Lommeboken tok i hvertfall i mot mynten, så får vi se hvor lenge den ligger der.

Så var ordleken til Meret; dagens ord er Besøk/Visit. Det er virkelig tid for besøk nå om dagen eller skal vi si kvelden. Koselig er det, både å få besøk og gå på besøk. Det er jo litt merkelig at vi i den siste måneden i året flyr mer på besøk til hverandre enn ellers i året. I alle fall er det mange som gjør det nå, meg selv inkludert. Er det sånn at vi blir mer gjestfrie i julemåneden? Eller er det for å vise frem hvor fint og rent det er i huset? Kanskje det er fordi vi blir ekstra snille i julen? Nei, nå skal jeg begynne å fordele det litt mer utover hele året.
Jeg besøker en del blogger og det er mye kreativitet å la seg inspirere av. Jeg fikk i allefall en glimrende ide på en av disse bloggene, dessverre husker jeg ikke hvilken blogg. Er det noen som vet, blir jeg glad for et hint. Altså lå denne idene og surret i hodet mitt, plutselig - mens jeg var på Lions julemarked fikk jeg se det jeg var ute etter: et flott norgesglass med nydelig dekor og inni var det et lite glass med te-lys. Det var ikke det jeg skulle bruke det til, så da jeg kom hjem fjernet jeg lyset og de hvite steinene som lå i norgesglasset. Heldgivis fikk jeg med toppglasset og nå kunne jeg ta det i bruk til mitt formål: Nemlig sølvtøy! Er det ikke lekkert? Vi har en del sølvtøy som ikke er par, forskjellige skjeer, kniver og gafler og disse er jo for fine til å ligge i skuffen. Nå pryder de en hylle i stuen. Må innrømme at DH ristet på hodet og lurte på om jeg hadde fått for mye jul.


Her finner du flere blogginnlegg om besøk.

4 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Det norgesglasset var betydelig flottere enn de jeg har. Har en kasse med norgesglass i kjelleren som jeg kanskje burde ta frem og bruke noe fornuftig.
Slett ikke dumt å bruke det til sølvtøy :-)

merete sa...

God ide med glass og sølvtøy, - og fint glass du fikk tak i!

jeg tror at vi plutselig "kommer på" at vi ikke har vært på besøk hos den og den i høst, og så vil vi gjøre det på denne siden av jul. Eller at vi vil se mer til, kose oss litt ekstra med noen spesielle, før det nye året kommer. Liksom takke for den tiden vi har hatt sammen i det gamle året.

Jeg prøver bevisst å roe ned aktiviteter i førjulstia. Prøver å forutsi hva som er tradisjons-besøk (sånn som skoleguttens julebord i kveld og bursdagen til tantebarnet) og kanskje passe litt mer på kalenderen i november. Men det er jo ikke alltid det går som tenkt...

god tirsdag til deg!

Gudveig HN sa...

Virkelig nydelig med det glasset - en kjempegod ide!

Siv sa...

Åååå så fint det var med sølvtøy på norgesglass, kjempeflott! Takk for tipset! :o)