søndag 5. desember 2010

Meretes desemberlek - ordet er LAGET

Giveaway nissen
Her i huset er vi i godt lag - hele desember passer nissene på oss. De er plassert på strategiske steder i huset. Det er viktig å gi nissen gode plasser så de ikke blir sinte og gjør nissestreker. De fleste nissene er hjemmelaget og de har gjerne blitt til i godt lag. For det er veldig koselig å samle familie og venner og ha juleverksted. Artig å se utviklingen i utførelsen av nissen også, noen har småpussige ansiktsuttrykk og de er laget da DD var lita jente. Jeg koser meg når jeg kan sette frem nissene, da strømmer minner frem fra den gangen de ble laget.
Blomsterpotte nisser

Konglenisser

Julenissemus

Tovede nisser

Selve nissefar og nissemor

Motenisse

Gelendernisser
Blånissene

Et lite englekor vil så gjerne være med i godt lag. De tar en liten trudelutt for nissene og gleder seg veldig til jul. Englene er også hjemmelaget, hodene er laget av cernit og kroppen er ståltråd og vatt og litt ris i bunnen av kjolen. Den ene englen var ute i godt lag på egenhånd og da mistet hun glorien. Huff og huff.

I dag skal vi i godt lag hos venner og bake pepperkaker. Deigen ble fremstilt i går og jammen tror jeg nissene har vært på ferde, for jeg kikket på deigen og da var små huller i den. Noen har vært på prøvesmaking. Hmmm, hvem kan det være?
Se flere blogginnlegg.

3 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Så mange flotte nisser du har. Jeg tenker at det må være mye kos når de tar de frem til jul og plasserer de rundt om i huset. Har alle sine faste plasser fra år til år, eller flytter du de rund?

Ønsker deg en fin adventstid og lykke til med bloggkalenderer.

Elisabeth sa...

Så koselig nissestemning. Kjekt å se igjen nissen "min" Den kommer til å trives i hjemmet sammen med alle de andre nissene.
Ha en fin søndagskveld.
Elisabeth

merete sa...

Slike minner har jeg ikke så mange av, for ungene gav bort de fleste fra barnehager og skole, og vi laget andre saker hjemme :-)

Men de få minne-nissene vi har fra ungene, blir satt pris på.

Kjekt innlegg!
God mandag!