lørdag 5. desember 2009

ABC i ord og bilde - K


Hvor i all verden blir uken av? Nå er det litt for høyt tempo kjenner jeg. Forferdelig mye å gjøre på jobb - litt for mange aktiviteter på hjemmebane også, derfor fikk jeg ikke besøkt så mange blogger på forrige bokstav som jeg gjerne ville. Beklager det. Men altså, nå er det K som står for tur og jeg velger meg kylling. Det er saftig, godt og magert kjøtt. Kan også varieres på mange måter. Her kommer noen av mine favorittoppskrifter. Dessverre har jeg ikke bilde av rulladene, men de er så kjempegode - bare prøv. Her kommer en enkel koserett:

Ostequesadilla med kylling og tomatsalsa ( denne fant jeg i et Old El Paso oppskrifthefte) 4 pes
1 pk Tortillas
4 kyllingbryst, strimlet 
Krydder etter smak
250g revet ost (ost med god smak)
1 glass Thick'n Chunky Salsa
matolje
1 glass Jalapenos

2 modne avocadoer
1 liten løk, finrevet
2 fedd hvitløk, presset
2 chilipepper (rød eller grønn) renset
Frisk koriander eller tørket
saft fra 1 lime


Fres kyllingen i olje til den har fått farge og er gjennomstekt. Krydre etter smak.

Lag guacamole:
Mos 2 avocadoer, bland med finrevet løk og presset hvitløk, finhakket chilipepper, hakket frisk koriander og saften av 1 lime.
Bre utover salsa på halve tortillaene. Ha alle ingrediense i nærheten og jobb raskt. Legg tortillaen i stekepannen, legg på strimlet kyllingkjøtt, ha på noen Jalapenos og litt av den revne osten. Brett over den andre halvdelen av tortillaen, press kantene ned med stekespade og stek noen minutter til den er sprø og gyllen. Gjør dette med resten av tortillaene. Server med guacamole og salat.


Kyllingrullader med bacon, soltørkede tomater og basilikum (bildet har jeg klart å slette! Beklager) Oppskriften har jeg fått av min niese.
Her har jeg ikke noe faste mål på ingrediensen, her går det på feelingen.
Beregn ett kyllingbryst pr person, 1 - 2 baconskiver pr peson
Et lite glass soltørkede tomater i olje
En potte basilikum

Bank kyllingene flate, krydre med salt og pepper på begge sider
Mos soltørkede tomater (ta med litt av oljen fra glasset) og basilikum i hurtigmikser
Smør tomat/basilikumblanding på de flate kyllingsfiletene og rull sammen
Rull baconskivene rundt hver rullade, fest eventuelt med tannpirker
Legg rulladene i smurt ildfast form
Stekes ved 180 grader i 20 15 - 20 minutter. Server med risotto eller det tilbehøret du liker best.

ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Flere K innlegg finner du her.

13 kommentarer:

Henny sa...

Man kan lave mange forskellige retter med kylling. Godt og billigt også, og så er det sundt.

TorAa sa...

Nå ble jeg sulten. Disse retter er bare helt herlige.

Spiderdama sa...

Herlig! Kylling er min favoritt, godt og sundt:-)

Rimkogeren sa...

Opskrifterne er arkiveret - Herligt - Tak for det.

hobbyentusiast sa...

Mmm så deilig. Det så meget innbydende ut. Takk for at du deler oppskrifter med oss :)

Gitte J sa...

Det ser lækkert og sundt ud med alle de retter du har lavet.

Petunia sa...

Ser virkelig lekkert ut! Jeg kan ikke spise kylling, men servere gjerne familien.

Turid sa...

Nam, nam dette så godt og sunt ut.

qehenne sa...

Kylling er veldig godt. Vi griller mye kylling, og bruker rester som pålegg på maten. Kyllingsalaten din så bare lekker ut. Ha en god uke!

Living next to me sa...

godt er middagstid for jammen ble en sulten FLott K. F

sportsglad(Anja) sa...

Det ser rigtig godt ud, og jeg har ellers lige spist Wok mad det var nu også godt. Især i denne juletid, hvor der er så mange gode retter, men som jo er enten fede, eller søde. Så er det rart med lidt afveksling i de lidt lettere retter, selvom jeg nu rigtig godt kan lide julemaden mmmm.

Mia sa...

så synd att jag inte hann inom detta i fredags, då hade jag visst vad som kom på bordet på lördagskvällen, ser ju jättemumsigt ut. mexikansk mat är bara knallgott !!

mormonsen sa...

En flott K. Kylling er bankers i familien min også. Du tar veldig fine matbilder. her har jeg laget mye bomskudd, jeg har rett og slett fjernet noen av de verste, de var ab solutt ikke til å få matlyst av. :)