ABC i ord og bilde - K
Hvor i all verden blir uken av? Nå er det litt for høyt tempo kjenner jeg. Forferdelig mye å gjøre på jobb - litt for mange aktiviteter på hjemmebane også, derfor fikk jeg ikke besøkt så mange blogger på forrige bokstav som jeg gjerne ville. Beklager det. Men altså, nå er det K som står for tur og jeg velger meg kylling. Det er saftig, godt og magert kjøtt. Kan også varieres på mange måter. Her kommer noen av mine favorittoppskrifter. Dessverre har jeg ikke bilde av rulladene, men de er så kjempegode - bare prøv. Her kommer en enkel koserett:
Ostequesadilla med kylling og tomatsalsa ( denne fant jeg i et Old El Paso oppskrifthefte) 4 pes
1 pk Tortillas
4 kyllingbryst, strimlet
Krydder etter smak
250g revet ost (ost med god smak)
1 glass Thick'n Chunky Salsa
matolje
1 glass Jalapenos
2 modne avocadoer
1 liten løk, finrevet
2 fedd hvitløk, presset
2 chilipepper (rød eller grønn) renset
Frisk koriander eller tørket
saft fra 1 lime
Lag guacamole:
Mos 2 avocadoer, bland med finrevet løk og presset hvitløk, finhakket chilipepper, hakket frisk koriander og saften av 1 lime.
Bre utover salsa på halve tortillaene. Ha alle ingrediense i nærheten og jobb raskt. Legg tortillaen i stekepannen, legg på strimlet kyllingkjøtt, ha på noen Jalapenos og litt av den revne osten. Brett over den andre halvdelen av tortillaen, press kantene ned med stekespade og stek noen minutter til den er sprø og gyllen. Gjør dette med resten av tortillaene. Server med guacamole og salat.
Kyllingrullader med bacon, soltørkede tomater og basilikum (bildet har jeg klart å slette! Beklager) Oppskriften har jeg fått av min niese.
Her har jeg ikke noe faste mål på ingrediensen, her går det på feelingen.
Beregn ett kyllingbryst pr person, 1 - 2 baconskiver pr peson
Et lite glass soltørkede tomater i olje
En potte basilikum
Bank kyllingene flate, krydre med salt og pepper på begge sider
Mos soltørkede tomater (ta med litt av oljen fra glasset) og basilikum i hurtigmikser
Smør tomat/basilikumblanding på de flate kyllingsfiletene og rull sammen
Rull baconskivene rundt hver rullade, fest eventuelt med tannpirker
Legg rulladene i smurt ildfast form
Stekes ved 180 grader i 20 15 - 20 minutter. Server med risotto eller det tilbehøret du liker best.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Flere K innlegg finner du her.
Kommentarer