lørdag 21. april 2012

Kalenderutfordring

Det har drøyd litt med denne månedens utfordring. Jeg har brukt veldig mye tid foran PC'n med bildebehandling. Det er utrolig mye man kan gjøre med bilder, selv med et enkelt bildeprogram som Photoscape. Jeg har vekslet mellom naturbilder og familiebilder. Etter mye om og men og ulike filtere på bildene, ble valget familiebilder. Jeg har ikke endret noe på bildene. Scanningen ble ikke perfekt, men jeg har valgt å bruke dem likevel. Jeg har printet ut bildene på Photo transfer. Nå er jeg klar til å sy en ny kalenderquilt. Det største bildet er av min mor og de andre er hennes foreldre. Moren min døde når jeg var 8 år, min bestefar døde lenge før jeg ble født. Han var sjømann og døde ved drukning da han skulle redde en som hadde falt overbord. Jeg har ikke så mye etter min mor, men noen av tingene er etter henne; det rutete stoffet, klokken, de sorte blomstene, knappene og trådsnellen. Min mor var sydame og sydde klær til folk på bestilling.
Bildene er scannet og skrevet ut på Photo transfer.

This month’s challenge has been very time consuming. I have spent a lot of times in front of the computer playing with imaging. Even a simple image sw as Photoscape there is a lot of possibilities to manipulate the photos. I have played with nature pictures and family pictures, but ended up with using family photos. I have scanned the pictures and printet them on Photo Transfer. Now I am ready to sew a new calendar quilt. Several of the things on the picture are from my mother; the watch, buttons, the plaid fabric, the black flowers and the thread. The large photo is of my mother and the others are of her parents.

4 kommentarer:

Liv Torunns hobbykrok sa...

Er ikke vanskelig å se hvem du ligner på.....artig utfordring du driver med..

Edny sine puslerier sa...

Dette blir skikkelig fint og minnerikt. Det er sikkert kjekt å tenke på at mor di også sydde;)
Å miste moren sin så tidlig, må være veldig vondt.

Jeg mistet søster mi da jeg var fire år. Det er 49 år siden i dag, og jeg har alltid savnet henne. -Kanskje mest det at jeg ikke fikk bli skikkelig kjent med henne, -og det kan jeg tenke meg er et savn hos deg også i forhold til både mor og bestefar.

Sissel`s syglede sa...

Det er en hyggelig måte å bevare minner på. Flinke du. Men du, jeg er super-elendig på slike fotoredigeringsprogram (wow,langt ord hehe)...Noen gode program å anbefale??

Grete sa...

Så fin måte å bruke minner på! Gleder meg til å se kalenderbladet ferdig!