ABC i ord og bilder - L for lappetepperABC i ord og bilder er en lek Petunia startet på sin blogg. Nå har hun kommet til L. L for Lappetepper. Hva er vel mer naturlig for meg enn å velge bilder av et lappeteppe. Dette teppet som her presenteres, har sin spesielle historie. Dette er et såkalt Round Robin; det vil si at sytøyet går på rundgang. Det startet med at alle deltakerne sydde hver sin midtkvadrat, sendte den videre til neste dame på listen. På forhånd hadde vi satt opp en sirkulasjonsliste, slik at alle sydde en runde på hverandres tepper. Vi hadde også laget retningslinjer for hvordan hver runde skulle syes. Til slutt kom teppene hjem til sine respektive eiere og da hadde midtkvadratet vokst til et helt teppe. Vi hadde også sendt med en notisbok til å notere ned tanker om arbeidet, eller hva det nå var som opptok oss. Veldig hyggelig å ha denne notisboken.


Disse quiltedamene som har sydd på mitt teppe, er fra mange deler av verden. Vi traff hverandre på Internett i 1999 og startet en liten gruppe som vi kalte QuiltCircle. Dette teppet er fra første prosjekt vi hadde sammen. Teppet mitt, sammen med teppene til flere av de andre quiltedamene ble også utstilt på en quilteutstilling i Malvern, England i 2002. Her møttes vi for første gang. Siden har vi hatt flere prosjekter sammen, noen kan du se på min hjemmeside og vår blog.
This is my first Round Robin started in 1999 together with 9 quilting friends I met on Internet, we were from different countries and we clled us QuiltCircle. We made a rotation list and guidelines toghether with a time schedule. Everyone started with a square and then passed it on to the next on the rotation list, each made an addition round to every quilt top. Together with the quilt top we sent a journal to write down our thoughts about the project. It is very nice to have this book together with the quilt. On the picture above you can see some of my international quilting friends when we had our quilts displayed in Malvern, England in 2002. This was our first meeting. We have had several projects since. You can see some of them on my home page and our blog.

Kommentarer

Malys krok sa…
Så artig og spennende dete hørtes ut. Lappeteppet ditt ser kjempeflott ut. Tenk at det kunne bli så fint når det er dydd av så mange. Dette hadde jeg ikke greid, har ikke holdt på med slikt, men syns det ser flott ut når andre har sydd. Ser også mye annet fint hos deg. Skjønner godt at dette måtte bli ditt valg for L-en.

Jeg har en niese som og har sansen for det, hun har laget en fin veske til meg og en nydelig juleløper. Hun har og blogg som hun kaller Lappesola. Ha det godt. Hilsen Margit.
Hobbygåsa sa…
Så spennende! Det er utrolig hva internett har gjort, tenk så mange venner vi har fått rundt i verden. Kjempeflott teppe og kjempeflott innlegg!
VELKOMMEN sa…
Så flott lappeteppe, det må være morsomt å være med i et slikt prosjekt. Har dere noen tepper på gang nå? Dette synes jeg var en kjempe flott L.

Populære innlegg