Ferie i Portugal

To uker i Portugal, nærmere bestemt Estoril. Dette er landet med utrolige byggverk. Flotte, rikt dekorerte slott, palasser, kirker og villaer. Har alldri sett så mange slått på en ferie som i år. Vi besøkte Sintra med det ene slottet og palasset finere enn det andre. Her måtte vi bruke to dager for å komme gjennom alle severdighetene. Estoril og Cascais er to byer som ligger tett på hverandre, faktisk i gåavstand. Vi bodde i Estoril, men det var mer liv i Cascais, så her spiste vi de fleste middagene. I disse byene bodde det mange rike Portugisere, det kunne sees på de store, flotte husene som var rikt dekorerte med ornamenter og utskjæringer. Dyrt var det, men det er det jo de fleste stedene som har Euro. Her kommer noen smakebiter fra ferien. De to første er fra Lisboa; Santa Maria-kirken hvor Vasco da Gama har sitt gravmæle som kunne beundres. Det andre bildet er fra den gamle bydelen Alfama:
Vi besøkte Sintra to ganger, for der var det så mye å se. Dette er et av slottene i Sintra, kongeslottet Palácio Nacional med de merkverdige skorsteinene som ser ut som champagneflasker.
Dette er litt av parken utenfor Plalácio Seteais i Sintra. Palasset er fra 1700 tallet og er i dag et av Portugals dyreste hoteller. Inne i palasset var det utrolig vakkert dekorerte vegger og de flotteste møbler. Det var så vidt jeg turde å bevege meg der inne.
Vi var også på slottet Palácio da Pena - rene eventyrslottet. Det ligger på en høyde over Sintra. Dessverre var det ikke mulig å fotografere inne, men det var artig å se inventaret og utsmykningen i form av ornamenter, fliser, utskjæringer og motivmalte veggflater.
Et annet slott var Quinta da Regaleira. Et utrolig rikt dekorert slått som en må bare gi seg over for. Dette lå i et utrolig vakker parkområde, men sittegruppr, kapell, grotter, tårn og jeg vet ikke hva. Det var bare å gi seg over. Her tror jeg vi kunne gått i dagesvis uten å gå på samme sted to ganger.

Kommentarer

Gudveig HN sa…
Så flott det var der! Datteren vår er i Portugal nå, men jeg kan vel tenke meg at det er mest strand- og badebilder hun kommer hjem med - ikke slike flotte slott! Takk for titten, dette var interessant!
Grethe sa…
Dette var hyggelig innlegg, var i Portogal for 5 år siden og jeg kjenner igjen disse vakre bygningene og miljøet. Så flotte bilder du har tatt - Det er hyggelig med ferie.
Takk for titten..... ha det fortsatt fint. :0)

Populære innlegg