ABC i ord og Bilder - Æ
Æ for Ærlig. Er disse ærlige? Kan vi stole på dem? Ikke godt å si, men det er en borgerplikt å stemme - så bruk stemmen din.

Vanskelig å vite hvem man skal stemme på, mange viktige saker å ta stilling til. Du må først og fremst finne ut hva som er viktigst for deg og stemme på det partiet som passer best for dine verdier. En regjering bestående av flere partier vil alltid bety kompromisser, slik at det som blir sagt i valgkampen ikke nødvendigvis er det som gjennomføres i regjeringsperioden. Men, jeg tror nok at partiene vil kjempe for å få mest mulig gjennomslag for sin politikk. Jeg tror også at visse løfter koster så pass mye og er vanskelig å gjennomføre, at det av den grunn ikke blir gjennomført eller gjennomføringen går saktere enn forventet. Derfor skulle politikerne være litt mer edruelig i sitt ordvalg og ikke være for bastante. Undertegne på hvem man ikke vil samarbeide med, love varm skolemat til alle, fylle opp skolebassengene osv. er lovnader som kan blir vanskelig å oppfylle.
14. september er valgdagen. Men husk å ha med deg identifikasjon med bilde.
Gå inn på NRK sine valgsider, der er det mye nyttig stoff og linker til partienes sider.Foto: Bjørn Sigurdsøn/SMK, Høyres nettsted, Bård Gudim, SV's nettsted, Venstres nettsted, Senterpartiets nettsted, Anne Bråtveit


ABC i ord og bilder er en lek som Petunia startet på sin blogg. Du funner flere Æ innlegg her.

Kommentarer

Anonym sa…
Nei, jeg tror ikke vi kan stole på disse, de er ikke 100% ærlige alltid, nei. Bassengene skulle bl.annet fylles opp for 4 år siden...vanskelig å vite hvem man skal stemme på, det er sant. Men det ble et bra bidrag på Æ! Fin helg!
elle-melle sa…
Nei det er nok ikke så mange av velgerne som tror at politikerene våre er helt ærlige. Og jeg begriper ikke at de ikke skjønner det og tar konsekvensen av det.
Jeg for min del er lut lei av flisespikkeri og krangling i alle debattene og skyr dem så godt jeg kan, men stemme gjør jeg, og det burde alle!
Anonym sa…
Du har helt ret i, at har man stemmeret, så skal man benytte denne!
Ærlighed i politik, næppe, der er nogle spilleregler som umuliggør det, men selvfølgelig er der forskel såvel partier og enkeltpersoner imellem.

Godt valg - også af emne til denne uges abc ;-)
Rimkogeren sa…
Før valget politikerne flittigt og til hver en tid
ryster alt og alles hænder.
Efter valget tit og ofte og med stor flid,
faktisk til næsten hver en tid,
de gang på gang vores tillid skænder!
mormonsen sa…
Ja, jeg har ikke bestæmt meg ennå. Men tror vi fortsatt kommer til å bo i verdens beste land, også etter valget! God hælg til deg!orsectin
Petunia sa…
Jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg synes er mest ærlig av disse. Vanskelig valg, men ditt valg og innfallsvinkel for Æ, den likte jeg!!!
Grethe sa…
Stilit - du har så mange fine innlegg i ABC i ord og bilde. Dette er jo supert i disse valg tider. Ha en fin fredagskveld :0)
Evami sa…
Trot ikke noen av disse er 100% ærlige nei,dersverre:) Men de prøver vel så godt de kan:) BLir spennede å se hva resultatet blir den 14:)
Sologbolig sa…
Bra innlegg. Å si noe og ikkje si alt...ikkje si for mye og ikkje si for lite. Glad eg ikkje er politiker. Ha ei fin helg.
HildeS sa…
Ingen politikere er vel ærlige. De mener det sikkert godt, men det er vel ikke dem jeg stoler mest på.. Så hva skal man stemme????
Jeg er ihvertfall av den oppfatning at om man ikke stemmer så har man heller ingen rett til å klage på dem som regjerer.... he he
Veeeeel, ærlighet og disse ansiktene, jeg er ikke helt trygg på det. Men vi får vel være glad at noen gidder å styre dette landet, kanskje.

Godt valg.
TorAa sa…
En sak er penger, en helt annen er om det folk nok til innfri alle løftene fra visse politikere.
Unknown sa…
Flott vinkling i desse valgtider:0)
Såg ei undersøking der velgarane vart spurt om politikarane var ærlege og til å stole på og om valgløfta var innfridd....67 % svarte nei. Noko å tenke på for politikarane synst eg....

Populære innlegg