ABC i ord og bilder - D
Som alle skjønner, må D stå for dessert! Det søte punktum på et herlig måltid setter prikken over i-en. Her kommer det noen herlige desserter som ikke er alt for raske å lage, men så ser de så lekre ut og så smaker de så synderlig godt, mmmmm. Da er det bare å brette opp ermene folkens. Den første jeg lagde vi på gourmetklubb hos Nina (gourmetklubben har egen blogg):
60 g melis
3 små egg
60 g glukosesirup (fås på apoteket) eller lys honning
2 ss melk
3 ss mandelflak
Smør røren på bakepapir i et ca 3 mm tykt lag. Dryss mandelflak på røren. Stek hver bunn midt i ovnen ca 7 minutter til den er gyllen. Det er viktig ikke å steke for mye, da blir bunnen sprø og vanskelig å bøye.
Ostemasse
1 boks Philadelphiaost naturell
1 pakke gul gele
Lag geleen som beskrevet på pakken, men med halv mengde vann. Avkjøl
Bland rømme, fløte og philadelphiaos i en bolle og pisk det til stiv krem. Bland i den avkjølte geleen. Settes kjølig.
Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestangen og frøene. Bland sukkeret, eggene og eggeplommene. Ta kjelen vekk fra platen. Bland melk og egg godt. Sil blandingen. Hell massen i formene med karamellsausen.
Stek formene i vannbad i stekeovn ved 120-130 grader C til massen stivner. Tiden er avhengig av formenes størrelse. Når puddingen er skjelvende og geleaktig, er den ferdig.
Server desserten med pisket kremfløte og ristede nøtter.
Små fruktkaer med ostekrem
Dekorbunn:
100 g usaltet smør
120 g hvetemel
1 ts bakepulver60 g melis
3 små egg
60 g glukosesirup (fås på apoteket) eller lys honning
2 ss melk
3 ss mandelflak
Tilberedning: 2 bakeplater 30 x 25 cm. Forvarm stekeovnen til 180 C. Smelt smøret og sett det til avkjøling i romtemperatur.
Kjør alle ingrediensene bortsett fra smør og mandelflak til en glatt røre i matprosessor.
Når smøret er fingervarmt, tilsettes det i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet.Smør røren på bakepapir i et ca 3 mm tykt lag. Dryss mandelflak på røren. Stek hver bunn midt i ovnen ca 7 minutter til den er gyllen. Det er viktig ikke å steke for mye, da blir bunnen sprø og vanskelig å bøye.
Ostemasse
1 beger rømme
1 boks fløte1 boks Philadelphiaost naturell
1 pakke gul gele
Lag geleen som beskrevet på pakken, men med halv mengde vann. Avkjøl
Bland rømme, fløte og philadelphiaos i en bolle og pisk det til stiv krem. Bland i den avkjølte geleen. Settes kjølig.
Pynt
Frukt/bær, gele (rød eller gul, laget etter anvisning på pakken)
Montering
Stikk ut rundinger av dekorbunnen med runde aluminiumsformer. Kle frmene med plast på innsiden, og plasser dem på et brett kledd med bakepapir. Dekk bunnen i hver form med dekorbunn. Skjær så striper av dekorbunnen (ca 4 cm høye) og kle formene på innsiden.
Hell ostemasse opp i hver form slik at det er igjen ca 1 cm opp til kanten av dekorbunnen. Sett til avkjøling - gjerne i fryseren.Denne desserten lagde vi hos Anne:
Karamellpudding med appelsiner og nøtter
Beregnet for 6 porsjoner
6 dl melk
1 vaniljestang
70 g sukker
4 egg
2 eggeplommer
Karamellsaus
50 g hasselnøtteflak eller andre nøtteflak
150 g sukker
1 dl nypresset appelsinsaft
2 ss Grand Marnier, evnt. Drambuie
Begynn med sausen: Smelt sukkeret i en kasserolle til brun karamell. Tilsett nøtter, saft og likør. Kok til alt sukkeret er oppløst i væsken. Kok inn til sausen får konsistens som sirup. Hell sausen i porsjonsformer, gjerne tekopper, eller i en bolle som rommer en liter.Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestangen og frøene. Bland sukkeret, eggene og eggeplommene. Ta kjelen vekk fra platen. Bland melk og egg godt. Sil blandingen. Hell massen i formene med karamellsausen.
Stek formene i vannbad i stekeovn ved 120-130 grader C til massen stivner. Tiden er avhengig av formenes størrelse. Når puddingen er skjelvende og geleaktig, er den ferdig.
Server desserten med pisket kremfløte og ristede nøtter.
Kommentarer
*sikle*
God helg F.
Ha en fristende helg.
;-D
God ehlg :)
Stokket om bokstavene litt ;)
Hilsen Margrethe