ABC i ord og bilder - F
Beklager at jeg er sent ute med å poste ukens bokstav. Helgen har vært viet Sølvtråden lappelags 10 års jubileum som vi har feiret med en flott utstilling og jubileumsmiddag. Meget vellykket arrangement. Tilbake til ABC i ord og bilder. Ukens bokstav er F og da må det bli fisk. Jeg er veldig glad i fisk, men her i innlandet er vi mest vant til firkantfisk. På Meny får vi relativt fin fisk og forrige helg hadde jeg jentefest og da serverte jeg Dypvannstorsken møter himmelen. Oppskriften er hentet fra Aperitif og den er innsendt av Kim Andre Moe til NM for amatørkokker. Smaker himmelsk og kan virkelig anbefales. Det synes i allefall mine gjester og ga maten terningkast 6. Første gang jeg lagde retten var når gourmetklubben lagde mat hos meg i fjor. Du finner oppskriften her.
Denne uken lagde jeg sydlandsk torsk med utgangspunkt i gourmettorsk fra Findus. Denne retten er så god at den kan lure hvem som helst til å spise fisk sa mannen i huset. Sausen kan enten kokes i kjele eller has i ildfast form, legg fisken på toppen og bakes i ovn i 20 min. ved 200 grader. Denne gangen kokte jeg den i 10-15 min. og stekte fiske i panne.
Petunia organiserer ABC i ord og bilder og du kan finne flere F-innlegg her.
Denne uken lagde jeg sydlandsk torsk med utgangspunkt i gourmettorsk fra Findus. Denne retten er så god at den kan lure hvem som helst til å spise fisk sa mannen i huset. Sausen kan enten kokes i kjele eller has i ildfast form, legg fisken på toppen og bakes i ovn i 20 min. ved 200 grader. Denne gangen kokte jeg den i 10-15 min. og stekte fiske i panne.
1 boks grovhakkede tomater,
2 stilker stangselleri finsnittes
1 ts tørket oregano,
10 blader frisk basilikum, hakket
1 dl matfløte
10 - 12 grønne oliven eller så mange du ønsker haes i når du tar sausen av ovnen
1 ts sukker
salt og pepper
Petunia organiserer ABC i ord og bilder og du kan finne flere F-innlegg her.
Kommentarer
Jeg tror også de fleste ville spist fisk om de ikke visste hva de fikk servert.
Minstemann i huse har alltid vært rimelig kresen og når han var mindre så kalte vi fisk for pølser. Og det var de beste pølsene han hadde smakt!!!
Ha en fin kveld videre :)
PRinta ut oppskriften ;O)
F.
Jeg fikk skikkelig vann i munnen, selv om jeg nå skriver midt på natten.
(forklaring under)
Søndag tok vi datters svigerforldre ut på restaurant i Oslo - faktisk deres første besøk til Norge - og hva ble så servert til hovedrett:
Nytrukker torsk.
Hva de syntes:
Kommer tilbake - det var et himmelsk måltid.
Beklager jeg er sent ute med kommentar, det har sin naturlige grunn.
http://toraa.blogspot.com/2009/11/from-germany-to-norway-to-see-baby.html
Her er mitt ABC-F
http://toraamusic.blogspot.com/