ABC i ord og bilder - G
G for grønnsaker. Jeg slår et slag for hverdagshusholdningen. Grønnsaker er godt og næringsrikt, men ikke alle er like glade i dette tilbehøret. Vel, har vi blitt vant til salater, men hva med dressing på kokte grønnsaker? Det smaker deilig, bare prøv. Enkelt, raskt og smakfullt - alle vil juble for slike gode grønnsaker. For ikke å glemme ratatouille, det er virkelig godt til fisk og pasta. Det første bildet viser grønnsakene og fruktene vi brukte i kveldens gourmetklubb. Åååå, det var virkelig mat for mons. De oppskriftene kommer senere.
Men, altså marinerte grønnsaker:
Man tar hva man har, men her er et forslag til 4 personer:
Man tar hva man har, men her er et forslag til 4 personer:
4 gulrøtter kuttes på skrå, tynne skiver
1 rød løk kuttes i båter
1/2 blomkål (lite), deles i passende biter
1/2 brokkolibukett, deles i passende biter
1 brett sukkererter
Marinade:
2 ss hvitvinseddik
2 ss hvitvinseddik
4 ss olje
1-2 fedd hvitløk, presset
4 ss persille, hakket
2 ts tørket timian/provencekrydder
1/2 ts salt
et par omrdreininger på pepperkværnen
Skyll og rens grønnsakene. Kok dem knapt møre, ca 3 min. i så mye vann at de så vidt er dekket. Hell av vannet.
Bland alle ingredienser til marinaden. Hell marinaden over de varme gørnnsakene og bland forsiktig.
Dette smaker kjempegodt til hvilke som helst hverdagsrett, være seg fisk eller kjøtt. Bare prøv!
Ratatouille er også veldig godt, prøv det sammen med pastaputer. Dessverre har jeg ikke noe bilde. Til 4 posjoner trenger du:
1 squash, i små biter
1 squash, i små biter
1 obergine i små biter
1 paprika i små biter
4 kløfter hvitløk
1 løk, hakkes
6 tomater, flodd, frøene fjærnes
10 bladere basilikum, hakket eller 1 ts tørket basilikum
3-4 grener frisk timian, eller 1 ts tørket
Salt
Pepper
Oliven olje
Kok opp vann og lag et kryss i tomatene, ha tomatene i det kokende vannet en liten stund, så er det lett å fjærne skallet. Del opp tomatene og fjærn frøene. Hakk tomatene i biter. Ha litt olje i kjelen, fres løk og hvitløk og surr til løken er myk. Tilsett tomatene og la det putre sammen med basilikum og timian. I mens freses paprikaen,squashen og oberginen hver for seg i pannen og has i gryten. Smak til med salt og pepper. Lag en stor posjon og frys ned. Nyyyyydelig. Det er faktisk godt med gulrøtter også i ratatouillen.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Og på ABC bloggen finner du mange interessante innlegg på G.
Kommentarer
Vi er også tullete etter grønnsaker,
og dyrker det vi kan på vårt lille
sommersted.
Flott valg og herlige bilder
En lignende marinade laver jeg, blot supleret med lidt chilli, frisk eller kværnet.
Et drys revet hård ost f.eks. grana padana på grøntsagerne er ikke at foragte-
God weekend til dig!
Flotte bilder og takk for at du deler oppskriftene dine.
Ha en knasende god helg!
Bra å bli minnet på om dette:)
Flott at du slår eit slag for grønnsakene!!
Fint G innlegg!
Ønsker deg en flott helg!
Takk for gode tips :)
Hilsen Margrethe
God uke til deg.
Klem...Ellen