ABC i ord og bilder - I
Beklager at jeg er sent ute, men PC'n og jeg er ikke venner for tiden. På tide å kjøpe ny. Men, tilbake til ukens bokstav: I for Italiensk med Ingrid Espelid Hovig. I min samling av kokebøker, så har jeg selvfølgelig noen av hennes kokebøker. Jeg lykkes som regel med hennes oppskrifter (ja, det har faktisk hendt at det ikke har blitt helt etter forventningene). Her skal du få to sikre, den første er Italiensk salat og den andre er Italienske kjøttboller. Jeg må innrømme at jeg har tuklet med oppskriftene - så de er en blanding av Ingrid Espelid Hovigs og mine egne:
100 g kokt skinke i tynne strimler
1 lita gulrot, fint snittet
1 eple, fint snittet
1 liten skalk kål, fint snittet
1 liten bit selleri, fint snittet
1 sylteagurk, hakket fint
Ha alt oppi majonesen. Bruk to gafler å blande med.
Italienske kjøttboller, 4 posjoner
400 g kjøttdeig (jeg bruker kun 400 g kjøttdeig av svin eller karbonade)200 g medisterdeig (jeg bruker ikke medisterdeig - synes det blir for fett)
1 bunt hakket persille
50 g revet parmesan (gjerne litt mer)
1 dl hakkede oliven (de du liker best)
1 egg
1/2 ts salt
1 kryddermål pepper
Bland kjøttdeig og medisterdeig godt sammen med finhakket persille og revet ost. Elt i sammenvispet egg, salt og pepper. Form farsen til små runde boller, rull dem i hvetemel og brun dem i stekepannen. Legg lokk på sekepannen og la bollene ettersteke på svak varme til de er gjennomstekte 5 - 10 min. Server med f.eks løk og tomatsalat og ris. Eller som en del av tapasbordet.
Kommentarer
En fortsatt riktig god søndag til deg! :)
Men du, er det ikke slik at at kokebøker skal være til inspirasjon og gi ideer.
Mat er levende og det er slett ikke alltid vi får tak i alle råvarene, så da er det viktig å forstå grunnsetningene i matlaging, også bli inspirert til å lage "dagens".
Slik er det nå her i huset.
Flott innlegg