ABC i ord og bilder - J
Ukens bokstav er J. Det kan jo ikke bli annet enn noe som har med jul å gjøre - det er jo tid for det. Jeg tenker på juleknask - julekos. Først skal vi koke oss en stor kopp med sjokolademelk og på toppen skal vi putte noen marshmallows (får du bare tak i store marshmallows er det lurt å skjære dem opp i mindre biter). Nam, nam det er noe å kose seg med i adventstiden.
Vi må jo ha noen å knaske på til den gode koppen og da vil vi ha mere sjokolade:
100 g smør
3 dl sukker
2 egg
50 g kokesjokolade
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk
1 dl hakkede valnøtter/hasselnøtter
3/4 dl melis
Rør smør og sukker porøst og hvitt. Rør i eggene, ett om gangen. Smelt sjokolade i vannbad. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland den smeltede sjokoladen, melblandingen, melk og nøtter i smør/sukkerblandingen. La deigen stå ca 1 time i kjøleskapet. Rull spiseskjestore boller av deigen. Ha evnt mel på hendene hvis deigen er for klissete. Rull bollene i melis og legg dem på stekebrett. Ha godt mellomrom mellom hver, de flyter ut. Stekes ved 175 g i ca 13 min. De skal være litt myke inni. Avkjøles på rist før du serverer dem.
Her i huset duftet det av jul og krydder i går kveld. Herlig.
Til gløggen må vi ha:
Synnøves kryddermuffins
Man tager:
200g smør/marg.
500g brunt sukker
6 egg
300g hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl lettrømme
Smakstilsetting:
4ts kanel
3ts ingefær
3ts nellik
Rør smør og sukker porøst. Tilsett egg, ett om gangen. Rør godt. Bland inn krydderet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det i massen sammen med lettrømmen.
Steking i 15-20min ved 175gr.
Jeg har brukt 30 min +, pga store muffinsformer.
Kan også bakes som formkake, vil da antagelig bli to 1 1/2 l former.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, og her kan du lese flere J-innlegg.
Vi må jo ha noen å knaske på til den gode koppen og da vil vi ha mere sjokolade:
100 g smør
3 dl sukker
2 egg
50 g kokesjokolade
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk
1 dl hakkede valnøtter/hasselnøtter
3/4 dl melis
Rør smør og sukker porøst og hvitt. Rør i eggene, ett om gangen. Smelt sjokolade i vannbad. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland den smeltede sjokoladen, melblandingen, melk og nøtter i smør/sukkerblandingen. La deigen stå ca 1 time i kjøleskapet. Rull spiseskjestore boller av deigen. Ha evnt mel på hendene hvis deigen er for klissete. Rull bollene i melis og legg dem på stekebrett. Ha godt mellomrom mellom hver, de flyter ut. Stekes ved 175 g i ca 13 min. De skal være litt myke inni. Avkjøles på rist før du serverer dem.
Her i huset duftet det av jul og krydder i går kveld. Herlig.
Til gløggen må vi ha:
Synnøves kryddermuffins
Man tager:
200g smør/marg.
500g brunt sukker
6 egg
300g hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl lettrømme
Smakstilsetting:
4ts kanel
3ts ingefær
3ts nellik
Rør smør og sukker porøst. Tilsett egg, ett om gangen. Rør godt. Bland inn krydderet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det i massen sammen med lettrømmen.
Steking i 15-20min ved 175gr.
Jeg har brukt 30 min +, pga store muffinsformer.
Kan også bakes som formkake, vil da antagelig bli to 1 1/2 l former.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, og her kan du lese flere J-innlegg.
Kommentarer
God helg!
Ha en koselig helg!
God helg!
Men chokoladen kan jeg drikke mange gange :-)
Det var et sjovt indlæg med opskrifter, som kan inspirere til hjemlig Julehygge.