ABC i ord og bilder - M
Ukens bokstav er M. Jeg velger meg Mel. Et produkt vi bruker mye av, og som i den senere tid har vist seg at vi kanskje bruker for mye av. I allefall hvis vi skal tro på Fedon Lindberg. Han sier at det fine hvetemelet nesten bare består av stivelse og det bør vi ikke få for mye av. Vi må spise mer grovt, men de norske grovbrødene er ikke så grove som det vi vil ha det til. Stort sett består de av 60% fint hvetemel. Jeg har begynt å bruke mer spelt mel, som sies å være bedre enn hvetemel. Det er jo ikke bare i brød og annet bakverk vi bruker mel, så det blir nok ganske mye mel vi får i oss uansett om vi spiser brød eller ikke. Mange er også allergiske mot gluten, de må virkelig passe på hva de spiser. Uansett her får du en av mine favorittoppskrifter. Dessverre strekker ikke tiden til å bake og ta bilder nå, så dere får ta til takke med det ene bildet.
Små nøttebrød (Ingrid Espelid Hovig)
7 dl melk1 pose tørrgjær røres ut i litt melk som holder 45 grader
2 ss sukker,
2 ts salt
4 ss olje
500 g hvtemel eller speltmel
500 g sammalt hvete grov, eller spelt
50 - 100 g hakkede valnøtter som has i til slutt
Heves i 30 min. Rulles ut til avlange småbrød. Etterheves i 20 - 30 min. Dusjes med vann. Stekes ved 250 grader i 12 min.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Flere M innlegg finner du her.
Kommentarer
Bra val till dagens bokstav.
Trevlig helg!
Så kan det jo sjølvsagt diskuterast korvidt det er sundt eller ei!!
Det som er viktig er få grep og forståelse for din egen kropps kjemiske fabrikk.
Ingen kropper i så måte er like, så generelle helseråd stemmer kuj for gjennomsnittet. Og hvem er vel det?
Ikke jeg, det kan jeg herved si.
Dog, viktig at u skriver som du gjør.
ha en riktig flott jul
-Har du ikke fått med deg at det med speltmelet er bare en myte? De avslørte jo det på tv for ikke så lenge siden. Like ille.. kjipt.
Ha en fortsatt god søndag!
Du må ha en flott førjulstid!