ABC i ord og bilder - P
P for poteter. Det er vel ikke helt tidsriktig å snakke om poteter - i allefall ikke spise poteter i disse kostholdstider. Det har vært mye negativ omtale av poteter og stivelse og jeg vet ikke hva. Men, det er nå godt med fylte, bakte poteter da, og for ikke å snakke om hjemmebakte potetlomper. Ja, det er vel lov av og til?
Ostefylte poteter
4 store bakepoteter
200 g bacon kuttet i små biter
200 g revet ost
1/2 purre
1 rød paprika
rømme og gressløk
Har du mikrobølgeovn kan du bake potetene i den, men husk å stikke hull i potetene med gaffelen noen ganger. Ellers bak poteten i ovn ca 70 min ved 200 grader. Del potene i to og ta ut det meste av potetmassen. Sprøstek bacon, hakk purre og paprika og bland det i potetmassen sammen med revet ost (ta av litt revet ost til å drysse på toppen). Fyll potetmassen i de uthulte potetskallene og dryss på revet ost på toppen. Stek i 15 min ved 200 grader. Server med rømme blandet med gressløk.
Potetlomper
Jeg bruker 1 ss hvetemel og 1ss rugmel pr kokt potet + ørlite salt.
Mos poteten fint med gaffel og elt inn salt og mel. Ha mel på bakbordet og del deigen inn i passende emner og trill hver emne til en bolle som legger på bakebordet. Kjevle ut til runde lomper. Du må bruke litt mel til utbaking, men børst av overflødig mel på potetlompene. Stek lompene på sterk varme i tørr stekepanne eller takke. Snut dem ofte. Jeg har en takke som er en plate til å legge på ovnen. Fungerer utmerket. Server nystekte potetlomper med smør og brunost eller det du liker best.
Ostefylte poteter
4 store bakepoteter
200 g bacon kuttet i små biter
200 g revet ost
1/2 purre
1 rød paprika
rømme og gressløk
Har du mikrobølgeovn kan du bake potetene i den, men husk å stikke hull i potetene med gaffelen noen ganger. Ellers bak poteten i ovn ca 70 min ved 200 grader. Del potene i to og ta ut det meste av potetmassen. Sprøstek bacon, hakk purre og paprika og bland det i potetmassen sammen med revet ost (ta av litt revet ost til å drysse på toppen). Fyll potetmassen i de uthulte potetskallene og dryss på revet ost på toppen. Stek i 15 min ved 200 grader. Server med rømme blandet med gressløk.
Potetlomper
Jeg bruker 1 ss hvetemel og 1ss rugmel pr kokt potet + ørlite salt.
Mos poteten fint med gaffel og elt inn salt og mel. Ha mel på bakbordet og del deigen inn i passende emner og trill hver emne til en bolle som legger på bakebordet. Kjevle ut til runde lomper. Du må bruke litt mel til utbaking, men børst av overflødig mel på potetlompene. Stek lompene på sterk varme i tørr stekepanne eller takke. Snut dem ofte. Jeg har en takke som er en plate til å legge på ovnen. Fungerer utmerket. Server nystekte potetlomper med smør og brunost eller det du liker best.
Kommentarer
Ha en fin dag!
Klik her og læs om alt det forbudte
Härligt inlägg!
Trevlig helg!
Ha en herlig kveld
Jeg <3 poteter!
Härligt inlägg och käcka bilder.
Kramizzzz Lotta