ABC i ord og bilder - R
R for Ratatouille. Flott ord ikke sant? Så smaker det godt også da. Ratatouille er en deilig grønnsakrett som smaker godt til både kjøtt og fisk. Når jeg var på kokkekurs i Saint Paul de Vence, Frankrike, var det tilbhøret til fisken - ikke poteter. Min ratatouille blir alltid laget på slump. På kokkekurset brukte vi plommetomater, løk, aubergine, squash og paprika. Ofte bruker jeg også gulrøtter og sjampinjong. Tomatene flås ved å skjære et kryss i toppen, dyppe dem i kokende vann til skallet er lett å ta av. Paprikaen grilles i ovn til de blir mørke, legges i plastpose etterpå slik at skallet blir lett å flå av. Løken kuttes fint opp, has i gryte med litt olje, freses blank. Tomatene kuttes i terninger og has i en gryten sammen med løken. De øvrige grønnsakene kuttes i terninger og stekes lett hver for seg - da beholder de fargen bedre, og has i gryten sammen med tomatene. La koke i 20 - 30 min. I stedenfor friske tomater kan du bruke hermetiske tomater.
Her er et forslag til oppskrift:
8 tomater eller 2 bokser hermetiske
1 squash
1 obergine
1 - 2 løk
1 rød paprika
noen gulrøtter
frisk timian og basilikum
salt og pepper
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, og flere R-innlegg finner du her.
Her er et forslag til oppskrift:
8 tomater eller 2 bokser hermetiske
1 squash
1 obergine
1 - 2 løk
1 rød paprika
noen gulrøtter
frisk timian og basilikum
salt og pepper
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, og flere R-innlegg finner du her.
Kommentarer
Trevlig helg!
Ha en riktig god uke!
Ha en god dag!
God tirsdagskveld til deg, og takk for hyggelig kommentar. :)
Det ligger en utmerkelse(award) til deg på bloggen min :-))