ABC i ord og bilder - T
Himmel så fort tiden går, vi har alt kommet til T. T for Tomater selvfølgelig. Her i huset er vi storspisere av tomater. Nå får man jo så mange typer tomater også - små og store. Man kan virkelig fråtse i denne delikatessen. Basilikum og løk følger gjerne med og ost. Mmmm, Bruschetta for eksempel. Pensle loff- eller brødskiver med olivenolje, stek de gyldne i ovnen. Hakk løkk, tomater, hvitløk og basilikum fint og bland til med litt olivenolje, nykværnet salt og pepper. Legg tomatblandingen på de ristede brødskivene - da er det bare å sette tennene i. Nyyyyydelig.
4 ss balsamico-eddik
2 ss tomatpure
1 lite glass soltørkede tomater
3 ss olivenolje
10 blader basilikum
5 tomater, gjerne plommetomater
30 g pinjekjærner
100 g Ridder ost i skiver
Sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpureen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen av varmen og tilsett olivenolje. Rist pinjekjærnene i pannen.
Jeg har lest i boken mat for kreft at tomater er prostatas beste venn. Tomaten inneholder et stoff som heter Lycopen og dette er et fargestoff som er årsaken til tomatens røde farge. Dette stoffet har også et kreftbekjempende potensial. Men virkningen er best hvis tomatene er kokt sammen med fettstoffer, som i sauser.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Flere T-innlegg finner du her.
Hva med en liten koserett:
Tomatsalat med lun Ridderost, pinjekjerner og basilikum
Tomatsalat:
1 sjalottløk finhakket
1 - 2 fedd hvitløk finhakket1 sjalottløk finhakket
4 ss balsamico-eddik
2 ss tomatpure
1 lite glass soltørkede tomater
3 ss olivenolje
10 blader basilikum
5 tomater, gjerne plommetomater
30 g pinjekjærner
100 g Ridder ost i skiver
Sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpureen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen av varmen og tilsett olivenolje. Rist pinjekjærnene i pannen.
Osteskivene legges på stekebrett og smeltes i ovnene på 180 grader. Basilikum grovhakkes.
Tomatene skjæres i skiver og anrettes på fat/tallerkener. Dander den kokte tomatblanding over og rundt de skivede tomatene. Dryss på pinjekjærner og legg osteskivene på toppen. Dryss over hakket basilikum.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia. Flere T-innlegg finner du her.
Kommentarer
Så kan jeg og fortelle deg at den awarden du har fått, her under, er det min datter, med bloggen Husfruas Memoarer, som har laget for to år siden. Da var målet bare å gi den videre, ikke noen utfordringer. Det er det andre som har lagt til.
Nå ble jeg sulten :-)
ha en fin helg :-)
God weekend til dig!
Tomater är väldigt gott!
Trevlig helg!
En flott T!
Dette du viser her, ser veldig godt ut:)
Jeg må finde et bedre marked :-)
Hvor er det en god ide med T for TOMAT og dejlige billeder, som giver appetit :-)
Ha en god kveld!
Takk for nok et flott mattips.
Ha en riktig god helg, uansett!