ABC i ord og bilder- Y
Ja, så har vi kommet til Y. Da må det blir Yoghurt. Dette melkeproduktet stammer fra Kaukasus og der skal visstnok befolkningen bli veldig gamle. Det sier at det skyldes det daglige inntaket av yoghurt. Yoghurt inneholder levende bakterier av en spesiell kultur - Streptococcus termofilus og Lactobacillus bulgaricus. Fantastisk flotte ord! Yoghurt inneholder kalsium, jod, flere typer B-vitaminer, sink og proteiner.
I tillegg til at produktet smaker godt, er det også helsemessig godt for kroppen. Melkesyrebakterien i yoghurt kan styrke immunforsvaret og kan forebygge forøyelsesplager. På alle våre reiser er yoghurt et daglig kosttilskudd og vi har alldri hatt mageproblemer på reiser. I Tyrkia opplevde jeg et barn som var blitt solbrent, og da var en av strandkafeens kelner e på pletten – han smurte barnet inn med yoghurt. Det lindret og hjalp for solbrentheten. Så bruksområdene er mange, vi bruker den i dressinger, smoothies, milkshake, bakverk, sauser , desserter og sikkert mye mer. Her i huset liker vi å spise fruktyoghurt, men ellers bruker jeg yoghurt mest til smoothies og dressinger.
Smoothie
1-2 dl fruktyoghurt
200 g bær (bringebær, blåbær, jordbær eller det du liker best)
½ banan (når bananene begynner å bli brune på skallet, skjærer jeg dem i skiver og fryser ned)
1 del Fruktjuice (granateplejuice er godt)
Kjør alt i en blender og fyll på med juice til ønsket konsistens. Drikk den deretter med velbehag.
Urtedressing
1 beger yoghurt naturell eller matyogurt
1 ss gressløk, finhakket
1 ss basilikum, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
2 stk vårløk i skiver
Saften av en appelsin
Salt og pepper etter smak
Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Passer til dipp og dressing til salat.
Eller prøv matjoghurt blandet med diverse urtekrydder og noen spiseskjeer med chilisaus.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, flere Y innlegg finner du her.
I tillegg til at produktet smaker godt, er det også helsemessig godt for kroppen. Melkesyrebakterien i yoghurt kan styrke immunforsvaret og kan forebygge forøyelsesplager. På alle våre reiser er yoghurt et daglig kosttilskudd og vi har alldri hatt mageproblemer på reiser. I Tyrkia opplevde jeg et barn som var blitt solbrent, og da var en av strandkafeens kelner e på pletten – han smurte barnet inn med yoghurt. Det lindret og hjalp for solbrentheten. Så bruksområdene er mange, vi bruker den i dressinger, smoothies, milkshake, bakverk, sauser , desserter og sikkert mye mer. Her i huset liker vi å spise fruktyoghurt, men ellers bruker jeg yoghurt mest til smoothies og dressinger.
Smoothie
1-2 dl fruktyoghurt
200 g bær (bringebær, blåbær, jordbær eller det du liker best)
½ banan (når bananene begynner å bli brune på skallet, skjærer jeg dem i skiver og fryser ned)
1 del Fruktjuice (granateplejuice er godt)
Kjør alt i en blender og fyll på med juice til ønsket konsistens. Drikk den deretter med velbehag.
Urtedressing
1 beger yoghurt naturell eller matyogurt
1 ss gressløk, finhakket
1 ss basilikum, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
2 stk vårløk i skiver
Saften av en appelsin
Salt og pepper etter smak
Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Passer til dipp og dressing til salat.
Eller prøv matjoghurt blandet med diverse urtekrydder og noen spiseskjeer med chilisaus.
ABC i ord og bilder organiseres av Petunia, flere Y innlegg finner du her.
Kommentarer
Da ungene våre var små, laget vi bananis. Vi delte bananen i to, tok av skallet, stakk en ispinne i bananen og puttet den i fryseren. Da hadde vi en sunn og god is å hente fram når trangen til noe godt ble stort.
God helg!
Skal prøve din smootie-oppskrift. Har aldri forsøkt å fryse bananer. Det hender jeg lager smootie av skummet kultur og frosne blåbær og lit havrekli. Da føler jeg meg ganske sunn..:)
En kjempefin Y fra deg.
Jeg ønsker deg ei god og glad helg.
Ett fint och bra Y-inlägg!
Trevlig helg!
Ha' en rigtig god weekend!
God helg :)
-Margit-
Og jeg spiste og spiste, men nå har jeg fått allergi for alle melkeprodukter unntatt ost.
trist men sant.
ha en ypperlig søndag
Den urtedressingen høres veldig god ut, jeg har nå kopiert oppskriften - takk :)