ABC i ord og bilder - Ø
Ja, så er det nest siste bokstav i alfabetleken til Petunia. Ø må stå for Øl. Jeg er ingen øl-drikker, men synes det er godt i varmen og til enkelte matretter. Det jeg vil presentere her, er en forrett hvor øl er en sentral ingrediens. Oppskriften er hentet fra Aperitif og det er Trond Moi fra Bølgen og Moi som er innsender. Vi i gourmetklubben har hatt den på menyen og det smakte fortreffelig.
(Jule)Ølmarinert laks med appelsin og basilikum
400 g laksefilet, skinn og benfri
2 dl juleøl
1 lime
1 dl extra virgine olivenolje
1 appelsin
1/2 potte basilikum
salt og nykvernet pepper
Kutt laksen i pene skiver og ha den i en bolle. Bland øl, saft og skall fra limen og olivenolje og hell over laksen. Skjær av skallet på appelsinen og skjær ut appelsinbåtene uten hinner. Ha disse sammen med laksen og dette marinere en times tid. Ha i hakket basilikum og smak til med salt og nykvernet pepper.
ABC i ord og bilder blir organisert av Petunia, flere Ø-innlegg finner du her.
(Jule)Ølmarinert laks med appelsin og basilikum
400 g laksefilet, skinn og benfri
2 dl juleøl
1 lime
1 dl extra virgine olivenolje
1 appelsin
1/2 potte basilikum
salt og nykvernet pepper
Kutt laksen i pene skiver og ha den i en bolle. Bland øl, saft og skall fra limen og olivenolje og hell over laksen. Skjær av skallet på appelsinen og skjær ut appelsinbåtene uten hinner. Ha disse sammen med laksen og dette marinere en times tid. Ha i hakket basilikum og smak til med salt og nykvernet pepper.
ABC i ord og bilder blir organisert av Petunia, flere Ø-innlegg finner du her.
Kommentarer
God påske.
Rigtig god påske til dig!
God Påske :-)
Glad Påsk!
Ha noen deilige fridager.
-Margit-
God påske videre :)
Fortsat god påske.
Flotte bilder og en spennende løsning på bokstaven Ø.Høres velsmakende ut. Får prøve neste gang vi har laksefile!
Ha fortsatt en fin påskekveld!
Jeg er heller ingen øldrikker, så tanken på å bruke øl i maten har aldri streifet meg.
Ha en god dag!