Blå løper til kuvertbrikkene

Før ferien sydde dattern min en løper som skulle passe til kuvertbrikkene hun sydde. Jeg hadde mange lapper i forskjellige størrelser som hun puslet sammen. Jeg har quiltet den for henne etter hennes instrukser med påskriften: Spis og kos deg og Nyt maten. Koselig løper til kuvertbrikkene ble det. Jeg hadde problemer med quiltingen; det ble løkker på baksiden når jeg quiltet med en melert quiltetråd. Jeg brukte den samme tråden i spolen også. Noen av partiene ble quiltet med vanlig sytråd (lys blå), og da ble det ikke slike løkker. Er det noen som har erfart det samme?
Before the holiday my DD made ​​a table runner that would match the placemats she made earlier​​. I had many patches of different sizes as she puzzled together. I have quilted it for her after her instructions with the words: Eat and enjoy yourself and Enjoy the food. It turns out to be a nice table runner and placemats.
I had some trouble with the quilting, as it turned out with loops on the back. I used a special quilting tread and the same tread in the bobbin. When I quilted with a ordinary sewing tread (light blue) the loops didn't appear. Are there anyone who has experienced the same?

Kommentarer

Wenche sa…
Har du forsøkt med en større nål? Når jeg brukte melert Aurifil 40w måtte jeg opp i størrelse 14 for at det skulle bli brukbart. Dersom du kan justere farten på symaskinen uten bruk av pedal, vil jeg på det sterkeste anbefale moderat men JEVN fart. Da ble mine løkker borte. Det at du quilter nesten feilfritt med vanlig sytråd indikerer at du må opp et par størrelsen. Lykke til
Grete sa…
Fin løper, jeg er også svak for de blåfargene!
merete sa…
(sendte deg en mail, - håper den kommer fram :-)

Jeg bruker samme tynne tråd i spolehuset uansett når jeg bytter tråd-tykkelse. Syns det kommer heldigst ut, og det spiller ikke så mye rolle, for undertråden skal jo ikke syns på forsiden. Jeg bytter farge, da, så det harmonerer best med framsiden.

Jeg har sett at det til tider har litt med om jeg kjører framover eller bakover eller sidelengs på friquiltinga, og det igjen har jo med at tråden trekker forskjellig i samsvar med retningen (mer bakover og mindre framover, feks.).

Og jeg prøver å gjøre som Wenche sier, - jevn fart (og ikke i bånn sånn som jeg trodde i gamle dager...)

ps. maskindamen min sa at når det ble feil spenning på en ellers rett innstilt maskin, så kunne det være støv/ bitteliten trådbit som hadde lurt seg inni oppe eller i spolehuset. Blåse og koste og sånt, samt smøre, kan være førstehjelpen da.

Populære innlegg