St Petersburg

Her er det jammen lenge siden det har vært noe innlegg. Etter sommerferien har det vært nokså travelt. Har vært i St Petersburg og når jeg kom hjem ble jeg skikkelig forkjølet. Fryktelig vondt i hodet, måtte holde sengen og lyset slukket. Knasket hodepinetabletter og var i det hele tatt i elendig form. Nå er jeg frisk og skal prøve å bli litt mer aktiv på bloggen.
Her kommer noen bilder fra St Petersburg. Det var mye glitter, pomp og prakt å beundre. Utrolig mye flott kunst, men tris å tenke på at noen få hadde tilgang til så mye når så mange sultet. Ikke rart det ble opprør.
Vinterpalasset

Gulvmosaikk i Vinterpalasset

Trappoppgang med gulldekor iVinterpalasset

Interirø i Vinerpalasset, mye gull her også

Interiørdetalj i Vinterpalasset

Takdekor i Vinterpalasset

Petershof, utenfor St Petersburg

Meg utenfor Sommerpalasset

Parkanlegget Petershof og Sommerpalasset

Kirke i St Petersburg
It is a long time since I have been posting. After the summer holidays I have been pretty busy. Have been to St Petersburg and when I got home I got a terrible cold. Horrible headache, had to stay in bed and the light off. Ate headache tablets and were in a terrible shape. I am not sick anymore, so I will try to be more active on the blog.

Here are some photos from St Petersburg. There was a lot of glitter, pomp and circumstance to admire. Amazingly, much great art, but sad to think of that a few had access to so much when so many were starving. No wonder there were riots.

Kommentarer

Grete sa…
Savna deg på tirsdag! Men du er da heldig, da, som reiser så mye. Stedet står på min reiseønskeliste også, får kose meg med bildene dine så lenge!
Så flotte bilder fra St. Petersburg. Der var jeg også for noen år siden. Jeg kom meg aldri inn i vinterpalasset, men til Peterhof som jo var storslått og kjempenydelig. Likte betrakningene dine om kunst for de få. Vi hadde med bil, og kjørte masse i bakgater og der turistene ikke kom, og det er fortsatt mye trist og grått og minner fra et knallhardt kommunistisk regime, og russerne er et folk knuget av et totalitært styre gjennom hundrevis av år.

Populære innlegg