søndag 1. november 2009

ABC i ord og bilder - F


Beklager at jeg er sent ute med å poste ukens bokstav. Helgen har vært viet Sølvtråden lappelags 10 års jubileum som vi har feiret med en flott utstilling og jubileumsmiddag. Meget vellykket arrangement. Tilbake til ABC i ord og bilder. Ukens bokstav er F og da må det bli fisk. Jeg er veldig glad i fisk, men her i innlandet er vi mest vant til firkantfisk. På Meny får vi relativt fin fisk og forrige helg hadde jeg jentefest og da serverte jeg Dypvannstorsken møter himmelen. Oppskriften er hentet fra Aperitif og den er innsendt av Kim Andre Moe til NM for amatørkokker. Smaker himmelsk og kan virkelig anbefales. Det synes i allefall mine gjester og ga maten terningkast 6. Første gang jeg lagde retten var når gourmetklubben lagde mat hos meg i fjor. Du finner oppskriften her.




Denne uken lagde jeg sydlandsk torsk med utgangspunkt i gourmettorsk fra Findus. Denne retten er så god at den kan lure hvem som helst til å spise fisk sa mannen i huset. Sausen kan enten kokes i kjele eller has i ildfast form, legg fisken på toppen og bakes i ovn i 20 min. ved 200 grader. Denne gangen kokte jeg den i 10-15 min. og stekte fiske i panne.
1 løk, hakket surret blank i litt olje
1 boks grovhakkede tomater,
2 stilker stangselleri finsnittes
1 ts tørket oregano,
10 blader frisk basilikum, hakket
1 dl matfløte
10 - 12 grønne oliven eller så mange du ønsker haes i når du tar sausen av ovnen
1 ts sukker
salt og pepper

Petunia organiserer ABC i ord og bilder og du kan finne flere F-innlegg her.

10 kommentarer:

Turid sa...

Dette så virkelig godt ut. Har mye fisk i fryseren etter sommerens fisketur til Smøla, men jeg er ikke så kreativ og flink som deg i matlaging.

Rimkogeren sa...

:-) DEn ret må prøves - Uhhm :-)

Henny sa...

Lækre opskrifter på fiskeretter! Det sætter mundvandet i gang.

Petunia sa...

Fisk er godt. Jeg har alltid likt det og de fleste liker det når det blir laget til og servert slik som dette:)
Jeg tror også de fleste ville spist fisk om de ikke visste hva de fikk servert.
Minstemann i huse har alltid vært rimelig kresen og når han var mindre så kalte vi fisk for pølser. Og det var de beste pølsene han hadde smakt!!!

qehenne sa...

Jeg spiser ikke så mye fisk, har akkurat begynt å like det. Men den nederste retten så nå bare kjempegod ut. Den tror jeg jammen at jeg må prøve! Artig med ordet firkantfisk:-) Ha en fortsatt god helg!

Spiderdama sa...

Mmm, ser nydelig ut! Fisk er Spiderfamiliens livrett!:-)

Tino sa...

Dette så godt ut. Jeg er den eneste i familien sm er glad i fisk dessverre.
Ha en fin kveld videre :)

Living next to me sa...

Ser godt ut , fisk er godt, og jeg er glad jeg bor i et land en kan bruke kniv og gaffel til fisken ( og sausen =)
PRinta ut oppskriften ;O)
F.

TorAa sa...

Herlig, bare helt herlig.
Jeg fikk skikkelig vann i munnen, selv om jeg nå skriver midt på natten.
(forklaring under)

Søndag tok vi datters svigerforldre ut på restaurant i Oslo - faktisk deres første besøk til Norge - og hva ble så servert til hovedrett:
Nytrukker torsk.
Hva de syntes:
Kommer tilbake - det var et himmelsk måltid.

Beklager jeg er sent ute med kommentar, det har sin naturlige grunn.
http://toraa.blogspot.com/2009/11/from-germany-to-norway-to-see-baby.html

Her er mitt ABC-F
http://toraamusic.blogspot.com/

regnbuesting sa...

Jeg er veldig glad i fisk, men ikke flink til å lage det til. Kanskje jeg må la meg inspirere av deg.